About me

About me

Zefstandig freelance edelsteenzetter sinds 1995.

Steven heeft jarenlang ervaring in het zetten van stenen, graveren en ontwikkelen van gecomputerizeerde juweelontwerpen.

 

Binocular Microscope Diamond Setting. Certified diamondgrader & rough expert.

STM Setting offers different services related to creative stone settings.

This includes stone setting, engraving, personalisation and computerised design.

Stone setting workshops.

Steven Mertens geboren te Aalst in 1973.

Na een opleiding tot edelsteenzetter aan het ACEBE te Antwerpen in 1990 heb ik me vervolmaakt tot professioneel edelsteenzetter door in de leer te gaan bij een gerenommeerd edelsteenzettersatelier te Antwerpen, waarna ik in 1995 als zelfstandig edelsteenzetter aan het werk ben gegaan. Uit interesse ben ik ook begonnen met handgraveren en omdat dit qua werkwijze verwant is aan het edelsteenzetten en dit ook andere perspectieven biedt, ben ik me daarin meer en meer gaan verdiepen en bijscholen. Elke dag leert men bij en ziet men veel nieuwe technieken en gereedschappen die dit vak een meerwaarde geven. Maar de oude basistechnieken blijven steeds bestaan.

Omdat het edelsteenzetten veel vergt van de vakman is het noodzakelijk ook meer van de edelstenen te weten en daarom ben ik opleidingen gaan volgen aan de Hoge Raad Voor diamant te Antwerpen en behaalde daar het diploma als diamond grader en ruw sorteerder.

In 2003 heb ik de kans gekregen,dit met uitsterven en door de massale concurrentie uit lage loonlanden bedreigd vak, te kunnen doorgeven in het volwassenenonderwijs aan personen die reeds notie of ervaring hebben in de juwelenbranche en bij wie dit beroep een perfecte aanvulling geeft in hun vakgebied.

 

Steven Mertens, né à Alost en 1973.

Après avoir terminé la formation de sertisseur au ACEBE à Anvers en 1990,je me suis perfectionné en allant en apprentissage chez un sertisseur renommé à Anvers.

Après cela je me suis installé comme sertisseur indépendant.Par intérêt pour le métier j’ai appris à graver à la main,car cette méthode de travail est liéé au sertissage de pierres précieuses.

On apprend régulièrement des nouvelles techniques mais les methodes de base subsistent.

J’ai estimé qu’il est nécessaire de se spécialiser aussi dans la connaissance des pierres précieuses et des diamants et c’est pour cette raison que j’ai suivi un cours au HRD à Anvers où j’ai obtenu le

diplôme de “diamond grader” et de “classifier et tri du diamant brut”.

En 2003 j’ai commencé à donner des cours à l’enseignement pour

adultes à Anvers.

 

Sponsorship

Copyright @ All Rights Reserved 2018

btw be 0506598633